durgol

De basis van de onderneming is gelegd door Maria Düring, die een ontkalkingsmiddel op basis van zoutzuur ontwikkelde. Dit was de geboorte van het merk durgol en het eerste efficiënte en veilige ontkalkingsmiddel durgol forte begon zijn triomftocht door de Zwitserse huishoudens.

De geschiedenis van het familiebedrijf begint in een kelder – in de buurt
Forte oud en nieuwvan het Buchegg-plein in Zürich. De basis van het huidige bedrijf
Düring AG werd in 1951 gelegd door Maria Düring, een huisvrouw die precies wist waar de consument behoefte aan had. Omdat het toilet in haar huis verkalkt was, vond zij een ontkalkingsmiddel op zoutzuurbasis uit door verschillende chemicaliën met elkaar te vermengen. Hiermee was het merk durgol® geboren.

Met de auto ging Maria Düring in haar eentje op stap om zelf reclame te maken voor haar product. Tot haar eerste klanten behoorden vooral schoolconciërges. De uitvindster deinsde er ook niet voor terug om gekleed in haar elegante japon en met een hoed met voile bij potentiële klanten zelf de toiletpot schoon te maken. Daarmee maakte zij telkens weer een onuitwisbare indruk. Het eerste efficiënte en veilige ontkalkingsmiddel durgol forte begon zijn zegetocht door de Zwitserse huishoudens.

In 1963 trad Walter Düring, de zoon van Maria Düring en drogist van beroep, toe tot de firma en gaf het bedrijf al spoedig nieuwe impulsen. Kort na zijn infunctietreding bouwde hij met eigen handen de eerste professionele vulinstallatie voor durgol. Vooral de zelf ontwikkelde vulmachines
zijn de trots van het bedrijf.

ente en wc
In 1966 ontwikkelde hij een speciale ontkalker voor toiletpotten – durgol WC, in een ergonomische fles met gebogen flessenhals. Twee jaar later volgde nog een efficiënte ontkalker – durgol ME (tegenwoordig verkrijgbaar onder de naam durgol universal). De toepassing van stoffen ter bescherming tegen corrosie maakte voor het eerst ook het ontkalken van metalen voorwerpen mogelijk. Al snel ontwikkelde het nieuwe product zich tot marktleider op de Zwitserse markt.

Dankzij zijn onvermoeibare uitvindersgeest deed Walter Düring in 1980 met zijn WC-EEND een fundamentele uitvinding. Een doorbraak op het gebied van toiletreiniging die wereldberoemd werd. De eerste formule was ontwikkeld door Vera Düring, de echtgenote van Walter. In de loop der jaren volgden meer varianten en productvormen. Sinds de verkoop van de merkrechten van de WC-EEND eind 2008 concentreert men zich bij Düring AG weer volledig op de kernactiviteit, namelijk de ontkalking.

De vrijgekomen ressources worden sindsdien ingezet voor een doelgerichte verdere Universal kleinontwikkeling van innovatieve producten en processen. De onderneming is ook nu nog in bezit van de familie van de oprichter. Inmiddels is de derde generatie vertegenwoordigd in de raad van bestuur en ook actief aanwezig bij het dagelijkse bedrijf. Zij zien nauwlettend erop toe dat de kernwaarden zoals Zwitserse kwaliteit en betrouwbaarheid ook in de toekomst behouden blijven.

Op de exclusieve ontwikkelings- en productielocatie in Dällikon worden jaarlijks circa tien miljoen flessen durgol gevuld en naar alle landen van de wereld geëxporteerd. In Zwitserland bedraagt het marktaandeel van durgol op de markt voor ontkalkingsmiddelen ruim 30 procent.

Buiten de Zwitserse thuismarkt behaalt Düring AG de hoogste verkoopcijfers in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Belgie, Israël en de VS. Aan expansieplannen is geen gebrek. Ook al doet durgol tegenwoordig zijn naam als kalkspecialist in tal van landen eer aan, blijft de bedrijfszetel in de toekomst in elk geval in Zwitserland. De toekomstvisie van Düring AG is dat Zwitserland niet alleen wereldfaam geniet voor horloges of chocolade, maar ook voor ontkalkingsmiddelen.
DSE  Flasche
De meeste Zwitsers kennen vooral het klassieke ontkalkingsmiddel durgol universal dat, zoals de naam al zegt, overal kan worden toegepast. Dankzij niet aflatende innovatieve activiteit omvat het merk durgol tegenwoordig een breed assortiment van verschillende producten. Zo zijn er durgol producten die elk perfect zijn afgestemd op het ontkalken en reinigen van o.a. koffiemachines, steamers en stoomstrijksystemen, bad, keuken.

Het Zwitsers origineel